SERVEIS

Inspecció tècnica d'edificis  ITE

És propietari d'un edifici d'habitatges de més de 45 anys i encara no ha passat la Inspecció tècnica dels edificis?

Vol demanar una subvenció per a realitzar obres de rehabilitació al seu habitatge i l’administració li demana que el seu edifici disposi de la Inspecció tècnica dels edificis?

AMB HABITÈCNIA EL SEU EDIFICI ESTÀ EN BONES MANS!


La Inspecció Tècnica dels Edificis, anomenada de forma abreujada ITE, és la revisió que han de passar els edificis de forma periòdica, i que serveix per a comprovar el seu estat de conservació i manteniment.

El Decret 187/2010, de 23 de Novembre, sobre la Inspecció Tècnica dels Edificis, obliga a realitzar la revisió esmentada a tots els edificis d’habitatges plurifamiliars que tinguin més de 45 anys, i fixa uns terminis per a fer-ho.

Des d’habitècnia, posem la nostra experiència, coneixement i professionalitat al seu abast, perquè el seu edifici pugui disposar de la ITE de forma ràpida, eficient i al millor preu.
 

PREGUNTES FREQÜENTS

EL MEU EDIFICI HA DE PASSAR LA ITE?

La Inspecció Tècnica dels Edificis és obligatòria quan es compleix algun dels següents supòsits:
 
  • Edificis plurifamiliars d’habitatges (blocs de pisos) de més de 45 anys d’antiguitat.
  • Quan un edifici es vol acollir a programes de foment de la rehabilitació o rebre algun tipus de subvenció pública.
  • Quan ho indiquin les ordenances locals, que poden ser més exigents i àmplies que allò establert en el Decret de la Generalitat de Catalunya.
 

QUAN HA DE PASSAR LA ITE EL MEU EDIFICI?

Els terminis establerts per la Generalitat de Catalunya per passar la Inspecció Tècnica, varien en funció de l’antiguitat de l’edifici i es resumeixen en el següent quadre.

plazos inspección técnica de edificios

 

QUINES OBLIGACIONS TINC COM A PROPIETARI D’UN EDIFICI D’HABITATGES?

Com a propietari d’un edifici d’habitatges, i en relació a la conservació i manteniment del mateix, la normativa actual l’obliga a:
 
  • Conservar i rehabilitar els immobles per a mantenir-los en bones condicions.
  • Encarregar  la realització de la  Inspecció Tècnica de l’Edifici.
  • Encarregar les obres de rehabilitació o reparació necessàries, en el supòsit que la ITE així ho determini.
En el supòsit d’edificis en propietat horitzontal (vàris propietaris), les obligacions esmentades recauen sobre la comunitat de propietaris.
 

PER A QUÈ SERVEIX LA INSPECCIÓ TÈCNICA DELS EDIFICIS?

La ITE és un document molt important, que permet disposar al propietari d’un radiografia complerta de la composició i de l’estat de conservació del seu edifici.

Conèixer l’estat actual de la finca, és un primer pas imprescindible alhora de definir les actuacions que cal realitzar a l’edifici i establir un ordre de prioritats correcte.

Cal tenir en compte que amb un manteniment adequat i programat, allarga la vida útil de l’edifici en unes condicions òptimes de confort i seguretat.
 

QUIN PROCEDIMENT ES SEGUEIX A L'HORA DE PORTAR A TERME UNA ITE?

El procediment a l'hora de portar a terme la Inspecció Tècnica d’un Edifici es pot resumir en el següent esquema.
 
procés de la inspecció tècnica dels edificis ITE
 

QUÈ HE DE FER SI LA QUALIFICACIÓ DEL MEU EDIFICI ÉS AMB DEFICIÈNCIES GREUS  O  MOLT GREUS?

En el supòsit que la qualificació del seu edifici en l’informe sigui amb deficiències greus o molt greus, caldrà portar a terme les obres de reparació necessàries per a corregir-les.

En funció del tipus de deficiències detectades i de la seva gravetat,  s’establiran conjuntament amb el tècnic uns terminis per a portar a terme les actuacions de reparació o rehabilitació necessàries, que s’executaran sota la seva direcció.

Un cop finalitzades les obres, el tècnic entregarà el certificat final d’obra, que conjuntament amb l’informe ITE es tramitarà a l’administració per obtenir el certificat d’aptitud.

Amb la voluntat de fomentar les actuacions de reparació o rehabilitació dels edificis existents, les administracions (Generalitat, Ajuntaments,...) posen periòdicament a disposició dels propietaris, subvencions i ajudes a les que molt probablement es pugui acollir.
 

QUÈ HE DE FER UN COP OBTINGUT EL CERTIFICAT D’APTITUD?

Tal i com ja s’ha comentat amb anterioritat, el certificat d’aptitud té una vigència de 10 anys, durant els quals l’administració no l’obliga a realitzar cap altre tràmit.

Tot i això, des d'habitècnia, considerem que és fonamental portar a terme un manteniment periòdic i planificat de l’edifici, i per això li recomanem que es disposi d’un pla de manteniment redactat per un tècnic, on es descriguin i programin totes les actuacions de conservació necessàries per a mantenir l’edifici en bon estat i evitar així que en el futur sigui inevitable portar a terme costoses obres de reparació i rehabilitació.
 

QUINA NORMATIVA REGULA LA INSPECCIÓ TÈCNICA DELS EDIFICIS?

La inspecció tècnica dels edificis ITE es troba regulada per:
 
  • Decret 187/2010, de 23 de Novembre, sobre la Inspecció Tècnica dels Edificis d’habitatges.
  • Ordenances Municipals.

 

QUIN COST TÉ LA ITE DEL MEU EDIFICI?

Per tal de poder-li oferir el millor preu, no establim un import fix per a la realització d’inspeccions tècniques d’edificis, sinó que el determinem en funció de la superfície i nombre d’entitats de la finca.
 

A QUINES ZONES DONA SERVEI HABITÈCNIA?

Habitècnia dona serveis a les províncies de Girona i part de Barcelona. A nivell orientatiu i entre d'altres oferim el nostre servei de ITE Inspecció tècnica d'edificis als municipis següents: Agullana, Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Anglès, Banyoles, Bàscara, Begur, Bellcaire d'Empordà, Bescanó, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Cabanes, Cadaquès, Caldes de Malavella, Calonge, Campllong, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Castellfollit de la Roca, Castelló d'Empúries, La Cellera de Ter, Celrà, Corçà, Cornellà de Terri, L'Escala, Espinelves, Figueres, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, La Jonquera, Juià, Llagostera, Llambilles, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Mont-Ras, Olot, Palafrugell, Palamòs, Pals, Parlavà, Pont de Molins, Porqueres, Portbou, Quart, Regencós, Riells Viabrea, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vall-Llòbrega, Verges, Vidreres, Vilablareix, Vilafant, Vilamalla i Vilobí d'Onyar.

 
Si necesita una ITE a Girona o província contacti amb Habitècnia i li calcularem el cost  a l’instant i sense cap mena de compromís.