SERVEIS

Cèdula d'habitabilitat

Vol vendre o llogar el seu pis i no disposa de la cèdula d’habitabilitat?

Ha rebut una notificació conforme la seva cèdula ha caducat i l’ha de renovar?

Ha de donar d’alta un subministre de llum, aigua o gas d'un immoble i no disposa de la cèdula d’habitabilitat?

LA SEVA CÈDULA DE FORMA ÀGIL, RÀPIDA I ECONÒMICA. LA SEVA CÈDULA A HABITÈCNIA.

 
 
La cèdula d’habitabilitat és el document administratiu que acredita que un habitatge és apte per a ser destinat a residència de persones i reuneix les condicions tècniques d’habitabilitat segons la normativa vigent.
 
La cèdula s’anomena de primera ocupació quan es refereix a habitatges de nova construcció, i de segona ocupació si es refereix a habitatges usats o preexistents.
 
Si vostè necessita obtenir la cèdula d’habitabilitat del seu habitatge, des d’habitècnia li redactarem i entregarem el certificat necessari per a tramitar-la el més ràpidament possible i al millor preu.

Així mateix, i si ho desitja,  també li realitzarem tota la tramitació amb l’administració perquè no s’hagi de preocupar per res.
 

PREGUNTES FREQÜENTS

ÉS OBLIGATORIA LA CÈDULA D'HABITABILITAT? PER A QUÈ SERVEIX?

Tots els immobles han de disposar de cèdula d’habitabilitat, que té una vigència de 25 anys en el cas d’habitatges de nova construcció i de 15 anys en el cas d’habitatge usat, de conformitat amb l’article 9  del Decret 141/2012 que fixa les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat.
 
Actualment, la cèdula d’habitabilitat és un document indispensable alhora de:
 
  • Llogar o vendre un habitatge.
  • Tramitar l’alta de subministres d’electricitat, aigua, gas i telecomunicacions.
  • Tramitar una hipoteca.
  • Tramitar un reagrupament familiar d’estrangers.

 

QUI POT SOL·LICITAR LA CÈDULA D'HABITABILITAT?

La cèdula d’habitabilitat pot ser sol·licitada pel propietari de l’habitatge, l’administrador o un representant autoritzat.
 

QUIN PROCEDIMENT CAL SEGUIR PER OBTENIR LA CÈDULA D'HABITABILITAT?

El procés d'obtenció de la cèdula d'habitabilitat d'un habitatge es pot resumir en el següent esquema.
 
procés cèdula habitabilitat

 

QUINES DADES CONSTEN A LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

Les dades que consten a la cèdula d’habitabilitat són:
 
  • L’adreça de l’habitatge.
  • La superfície útil.
  • Les estances i els espais que el componen en el moment de la seva emissió.
  • El seu llindar màxim d’ocupació (nombre màxim de persones que hi poden viure).
A la cèdula no hi figura el nom de la persona propietària. Es tracta d’un document que acredita les condicions objectives d’habitabilitat d’un habitatge, amb independència dels seus titulars o ocupants.
 

QUÈ PASA SI UN HABITATGE NO COMPLEIX ELS REQUISITS D’HABITABILITAT EXIGITS?

En el cas que durant la inspecció de l’habitatge, el tècnic observi que no es compleixen els requisits mínims d’habitabilitat establerts per la normativa, el propietari haurà de portar a terme les actuacions necessàries per a corregir els defectes detectats durant la visita
 

QUIN COST TENEN LES TAXES DE TRAMITACIÓ?

La tramitació de la cèdula d’habitabilitat per part de l’administració està condicionada al pagament d’una taxa de 18,90€ si la tramitació es fa presencialment o de 13,23€ si es fa telemàticament.
 

TOTS ELS HABITATGES PODEN OBTENIR LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

No. A banda de complir els requisits mínims d’habitabilitat establerts al decret 141/2012, cal que l’immoble estigui escripturat com a habitatge. Per exemple, un local reformat per complir amb aquests requisits continuarà sense poder obtenir la cèdula si no es demana una llicència de canvi d’ús.
 

QUINA NORMATIVA REGULA LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

El Decret 141/2012, de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat.
 

QUIN PREU TÉ LA CÈDULA D’HABITABILITAT?

Per tal de poder-li oferir el millor preu, no establim un import fix per a la redacció de cèdules d’habitabilitat, sinó que el determinem en funció de la situació de l’immoble a certificar.
 

A QUINES ZONES DONA SERVEI HABITÈCNIA?

Habitècnia dona serveis a les províncies de Girona i part de Barcelona. A nivell orientatiu i entre d'altres oferim el nostre servei de cèdula d'habitabilitat als municipis següents: Agullana, Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Anglès, Banyoles, Bàscara, Begur, Bellcaire d'Empordà, Bescanó, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Cabanes, Cadaquès, Caldes de Malavella, Calonge, Campllong, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Castellfollit de la Roca, Castelló d'Empúries, La Cellera de Ter, Celrà, Corçà, Cornellà de Terri, L'Escala, Espinelves, Figueres, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, La Jonquera, Juià, Llagostera, Llambilles, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Mont-Ras, Olot, Palafrugell, Palamòs, Pals, Parlavà, Pont de Molins, Porqueres, Portbou, Quart, Regencós, Riells Viabrea, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vall-Llòbrega, Verges, Vidreres, Vilablareix, Vilafant, Vilamalla i Vilobí d'Onyar.


Si necessita una cèdula d'habitabilitat a Girona o província contacti amb Habitència sense compromís i li oferirem el millor servei al preu més ajustat.