SERVEIS

Certificats, informes i dictàmens

Vol presentar una reclamació judicial per defectes constructius i necessita un dictamen tècnic?

El seu habitatge té problemes (humitats, esquerdes, etc) i vol saber–ne les causes i el cost de reparació?

El seu habitatge ha patit un sinistre i necessita determinar els danys ocasionats i una valoració econòmica dels mateixos?

NO HO DUBTI. SI BUSCA EXPERIÈNCIA, RIGOR I PROFESSIONALITAT, ESTÀ BUSCANT HABITÈCNIA. 

informes i dictamens a Girona
 
Són moltes i diverses les situacions que requereixen la redacció d’un informe, un dictamen o un certificat per part d’un tècnic del món de la construcció. Des d’un simple certificat que doni fe d’alguna circumstància relacionada amb un immoble fins a un dictamen pericial de patologies constructives amb finalitat judicial.

Vostè pot necessitar aquest tipus de documents per a deixar constànciaaclarir o demostrar determinats aspectes relatius a l'edificació, i així  defensar millor els seus interessos.
 
Des d’habitècnia posem al seu servei la nostra experiència i especialització en la redacció d’informes, dictàmens i certificats de l’àmbit de la construcció amb l’objectiu de donar resposta i satisfer les seves necessitats.
 

PREGUNTES FREQÜENTS

QUÈ ÉS UN INFORME TÈCNIC?

Un informe tècnic és l’exposició per escrit per part d’un tècnic competent de les circumstàncies observades durant el reconeixement d’un determinat element constructiu, habitatge, local, edifici, etc, sense pronunciar-se en consideracions que vagin més enllà de la simple observació.

Així doncs per exemple, davant d’un cas de patologies constructives, el tècnic realitza la visita d’inspecció i informa d’allò observat, sense emetre cap judici de valor respecte les possibles causes, conseqüències o reparació de les mateixes.

S’utilitza bàsicament per certificar l’existència d’una determinada situació, ja sigui una patologia constructiva, un desperfecte, un sinistre, etc.
 

QUÈ ÉS UN DICTÀMEN?

El dictamen és una exposició per escrit per part d’un tècnic competent de la seva opinió sobre un tema concret. Per norma general sol acompanyar un informe tècnic.

Així doncs per exemple, davant d’un cas de patologies constructives (humitats, esquerdes, ...) el tècnic competent – prèvia inspecció – analitza la problemàtica i emet un judici basant-se en el seus coneixements sobre les possibles causes de l’aparició de la patologia, les seves conseqüències, la seva reparació, el cost econòmic, etc.

S’utilitza de forma predominant en l’àmbit judicial, ja sigui mitjançant dictamen de part – encarregat per una de les parts – o per designació judicial, i té com a objectiu, aportar al magistrat els coneixements específics necessaris per a poder valorar millor els fets que es jutgen.
 

QUÈ ÉS UN CERTIFICAT TÈCNIC?

El certificat és un document redactat per un tècnic competent que serveix per donar fe d’un determinat fet o situació. Alguns dels  certificats més utilitzats en l’àmbit que ens ocupa són els de superfície, antiguitat, solidesa i ús.
 

EN QUINS CASOS PUC NECESSITAR UN INFORME/DICTÀMEN?

Hi ha un ampli ventall de situacions que requereixen o aconsellen la presència d’un informe tècnic/dictamen, entre les quals destaquen les següents:
 
 • Reclamacions de defectes i/o patologies de construcció.
 • Identificació i valoració de desperfectes ocasionats per un sinistre.
 • Reclamacions econòmiques derivades de treballs o obres executades.
 • Comprovació del compliment de normatives tècniques i urbanístiques.
 • Deixar constància de l'estat d'una edificació ( protocòl d'esquerdes,...)
 

EN QUINS CASOS PUC NECESSITAR UN CERTIFICAT TÈCNIC?

Són moltes les situacions que requereixen l’existència d’un certificat emès per un tècnic de la construcció. Alguns dels més freqüents s’utilitzen per donar fe de:
 
 • La superfície d’un habitatge, local, parcel·la o terreny.
 • La solidesa i la seguretat estructural d’un habitatge, local o edifici.
 • El compliment dels requisits d’habitabilitat d’un habitatge.
 • L’antiguitat d’un habitatge o edifici.
 • La qualificació energètica d’un edifici.
 

QUIN PROCEDIMENT ES SEGUEIX A L'HORA DE REDACTAR UN INFORME/DICTAMEN?

Tot i que el procediment de treball que es segueix a l'hora de redactar un informe o un dictamen, varia en funció de la seva tipologia, existeix un patró genèric que es repeteix en la majoria dels casos i que es pot resumir en:
 
 • Visita inicial del tècnic per portar a terme una inspecció visual de l’immoble o situació objecte de l’informe/dictamen. Durant la visita es realitzaran fotografies i es prendran les anotacions que es considerin necessàries per a la redacció de l’informe.
 • Recollida de la informació que es consideri útil per a la redacció de l’informe. Aquesta documentació sol ser facilitada pel sol·licitant de l’informe, tot i que és usual també recórrer a fonts externes (ajuntament, cadastre, col·legis professionals, etc..).  Projectes, plànols, pressupostos, factures i fotografies són alguns dels documents utilitzats més habitualment.
 • Realització de proves i assajos complementaris. És habitual, que durant la realització d’informes o dictàmens sigui necessària la realització de proves o assajos que ajudin a determinar o confirmar algunes circumstàncies.  Cales, excavacions, proves d’aigua i anàlisi de composició de formigons, són algunes de les proves utilitzades, i sempre son realitzades per mà d’obra especialitzada.
 • Redacció de l’informe/dictamen, visat i entrega del mateix al client.
 • En el cas de procediments judicials, és freqüent l’assistència  del tècnic al judici per a ratificar i defensar el seu dictamen.
 

QUIN PROCEDIMENT ES SEGUEIX A L'HORA DE REDACTAR UN CERTIFICAT TÈCNIC?

Indistintament de la tipologia, el procediment que es segueix a l'hora de redactar un certificat és pràcticament sempre el mateix, i es pot resumir en:
 
 • Visita del tècnic per determinar o comprovar allò del qual s’ha de donar fe (la superfície d’una parcel·la, la solidesa d’un edifici, les condicions d’habitabilitat d’un habitatge, etc...).
 • Redacció del certificat, visat i entrega del mateix al client.
 

QUIN COST TÉ LA REDACCIÓ D’UN INFORME, UN DICTAMEN O UN CERTIFICAT TÈCNIC?

Donada la gran varietat i tipologies d’informes, dictàmens i certificats no és possible establir un preu únic que sigui vàlid per a qualsevol document.

 

A QUINES ZONES DONA SERVEI HABITÈCNIA?

Habitècnia dona serveis a les províncies de Girona i part de Barcelona. A nivell orientatiu i entre d'altres oferim el nostre servei de peritatges i informes als municipis següents: Agullana, Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Anglès, Banyoles, Bàscara, Begur, Bellcaire d'Empordà, Bescanó, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Cabanes, Cadaquès, Caldes de Malavella, Calonge, Campllong, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Castellfollit de la Roca, Castelló d'Empúries, La Cellera de Ter, Celrà, Corçà, Cornellà de Terri, L'Escala, Espinelves, Figueres, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, La Jonquera, Juià, Llagostera, Llambilles, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Mont-Ras, Olot, Palafrugell, Palamòs, Pals, Parlavà, Pont de Molins, Porqueres, Portbou, Quart, Regencós, Riells Viabrea, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vall-Llòbrega, Verges, Vidreres, Vilablareix, Vilafant, Vilamalla i Vilobí d'Onyar.

 

Contacti amb Habitècnia, l’assessorarem i li farem sense cap compromís un pressupost personalitzat dels treballs a realitzar.