SERVEIS

Certificat d'eficiència energètica

Vol llogar o vendre el seu habitatge i necessita el certificat d’eficiència energètica de l’immoble?

Vol reformar el seu habitatge per reduir-ne la despesa energètica i millorar-ne la qualificació però no sap quines actuacions ha de portar a terme?

SIGUI EFICIENT I CONFIÏ EN HABITÈCNIA. EL SEU CERTIFICAT AL MILLOR PREU.

 
 
El certificat d’eficiència energètica és el document expedit per un tècnic qualificat, on s’analitza l’eficàcia d’un immoble en relació al seu consum d’energia en unes condicions normals d’ús i ocupació.

El certificat inclou informació sobre la localització, les característiques energètiques, les instal·lacions tèrmiques i l’envolvent de l’immoble, així com també un conjunt de recomanacions i propostes per a millorar la classificació obtinguda.

A partir del certificat, l’administració expedeix una etiqueta de classificació energètica – semblant a la que disposen els electrodomèstics – que assigna a l’immoble una categoria, i que pot variar de la A a la G, essent la A la més eficient i la G la menys eficient.
 
Des d’habitècnia, posem la nostra experiència, coneixement i professionalitat al seu abast, perquè el seu immoble disposi del certificat d’eficiència energètica de forma ràpida, eficient i al millor preu.
 

PREGUNTES FREQÜENTS

EL MEU EDIFICI ESTÀ OBLIGAT A DISPOSAR DEL CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA?

A banda dels edificis de nova construcció, el certificat d’eficiència energètica és obligatori per a tots els edificis existents (o parts dels mateixos) que es vulguin vendre o llogar, amb les següents excepcions:
 
 • Les edificacions que per les seves característiques d’utilització hagin de romandre obertes.
 • Els edificis protegits.
 • Els edificis destinats al culte i a les activitats religioses.
 • Les zones dels edificis industrials i agrícoles destinats a taller, processos industrials i agrícoles.
 • Les construccions provisionals.
 • Els edificis que es comprin per ser enderrocats.
 • Els edificis aïllats amb una superfície útil inferior a 50m2.
A més, la normativa actual obliga a incloure el certificat en la publicitat o promoció dels immobles comercialitzats, i a posar-lo a disposició del futur comprador o llogater.
 

QUI HA D’ENCARREGAR LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA D’UN IMMOBLE?

El propietari de l’edifici (o part del mateix) que es vulgui vendre o llogar, és el responsable d’encarregar la realització de la certificació energètica.
 

PER A QUÈ SERVEIX EL CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA?

Tot i que inicialment el certificat d’eficiència energètica es pot percebre només com una despesa afegida alhora de llogar o vendre un immoble, aquest aporta importants beneficis.
 
En primer lloc,  el certificat permet al futur llogater o comprador conèixer el grau d’eficiència energètica de  l’immoble, i poder estimar les despeses derivades del seu consum.

Així mateix, la certificació es converteix en una important variable a tenir en compte alhora d’escollir un immoble, fixar o negociar el preu del mateix o diferenciar-se de la competència.

Finalment, el propietari disposa d’un informe tècnic que incorpora unes recomanacions objectives de millora, que en cas de portar-se a terme, comportaran una important reducció de la despesa energètica de l’habitatge i una revalorització de l’immoble.
 

QUI POT REALITZAR LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA DEL MEU IMMOBLE?

El certificat d’eficiència energètica d’un immoble pot ser realitzat per qualsevol tècnic que disposi d’una de les següents titulacions: Arquitectura, arquitectura tècnica, enginyeria industrial o enginyeria tècnica industrial.
 

QUINA VIGÈNCIA TÉ EL CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA D’UN IMMOBLE?

El certificat d’eficiència energètica d’un immoble té una vigència de 10 anys. Un cop transcorregut aquest període el propietari haurà de procedir a la seva renovació.
Així mateix, el propietari pot procedir a actualitzar de forma voluntària la certificació, quan consideri que existeixen variacions en l’immoble que poden modificar la seva classificació energètica.
 

QUIN ÉS EL PROCEDIMENT A SEGUIR PER A CERTIFICAR ENERGÈTICAMENT UN IMMOBLE?

El procediment que es segueix a l'hora de certificar energèticament un immoble es resumeix en el següent quadre.
 
 

QUIN COST TENEN LES TAXES DE TRAMITACIÓ?

La tramitació del certificat d'eficiència energètica per part de l’administració està condicionada al pagament d’una taxa de 11,55€ en el cas dels pisos i habitatges unifamiliars. Quan es tracta de blocs d'habitatges o altres usos el preu varia en funció del nombre d'unitats i de la seva superfície.
 

QUÈ PASSA SI  MALGRAT ESTAR-HI OBLIGAT, EL MEU IMMOBLE NO DISPOSA DE LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA?

Si el seu immoble no disposa de la certificació energètica malgrat estar-hi obligat, com a propietari s’exposa a:
 
 • Ser sancionat per l’administració.
 • Que el contracte de compravenda o arrendament sigui declarat nul per no haver informat correctament al comprador o llogater.
 • Que hagi d’indemnitzar al comprador o llogater pels perjudicis ocasionats per la falta d’informació facilitada.

 

QUINA NORMATIVA REGULA LA CERTIFICACIÓ D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS?

 • Directiva 2002/91/CE del Parlament Europeu i del consell, de 16 de Desembre del 2002 relativa a l’eficiència energètica dels edificis .
 • Reial Decret 235/2013, de 5 d'Abril, pel qual s’aprova el procediment bàsic per a la certificació d’eficiència energètica dels edificis.

 

QUIN COST TÉ LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA DEL MEU HABITATGE?

Per tal de poder-li oferir el millor preu, no establim un import fix per a la realització de certificacions d’eficiència energètica, sinó que el determinem en funció de la tipologia i la superfície de l’immoble a certificar.
 

A QUINES ZONES DONA SERVEI HABITÈCNIA?

Habitècnia dona serveis a les províncies de Girona i part de Barcelona. A nivell orientatiu i entre d'altres oferim el nostre servei de certificat energètic als municipis següents: Agullana, Aiguaviva, Amer, Arbúcies, Anglès, Banyoles, Bàscara, Begur, Bellcaire d'Empordà, Bescanó, La Bisbal d'Empordà, Blanes, Bordils, Breda, Cabanes, Cadaquès, Caldes de Malavella, Calonge, Campllong, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro, Castellfollit de la Roca, Castelló d'Empúries, La Cellera de Ter, Celrà, Corçà, Cornellà de Terri, L'Escala, Espinelves, Figueres, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Hostalric, La Jonquera, Juià, Llagostera, Llambilles, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Mont-Ras, Olot, Palafrugell, Palamòs, Pals, Parlavà, Pont de Molins, Porqueres, Portbou, Quart, Regencós, Riells Viabrea, Ripoll, Riudellots de la Selva, Roses, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sant Gregori, Sant Hilari Sacalm, Sant Joan les Fonts, Sant Julià de Ramis, Sant Pere Pescador, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Sils, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Vall-Llòbrega, Verges, Vidreres, Vilablareix, Vilafant, Vilamalla i Vilobí d'Onyar.

 
 
Si necessita una certificat d'eficiència energètica a Girona o província contacti amb Habitècnia i li calcularem el cost a l’instant i sense cap compromís.